ÇİLER AKINCI

Doğum yeri: İzmir

İlköğretim: Mürşide AKYÜZ

Orta ve lise: Karşıyaka Ortaokulu / KONSERVATUVAR ( Lise )/1982

Lisans:  D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü / Üfleme ve Vurma Ç.ASD /1989

Yüksek lisans D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü /  Fen Bilm. Enst. 1994

Sanatta Yeterlik: D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü/ Sos.Bilm. Enst./ 1997

Akademik Görevler: 1990 /Araştırma Görevlisi- 1997 / Yardımcı doçent

Bildiriler

1-Sezer A,Akıncı Ç, Kutluk F, Klasik Müzik Performansçılarında “ Müzik Algısı” ve Diğer Müzik Türlerine Yönelik Yaklaşımlar, Müzikte Performans, Bursa, Ekim 2016, Uluslararası Hakemli Organizasyon.

2-Östan E, Sarıboğa B, Akıncı Ç, “ Konser ve Studyo Kayıtları Arasındaki Tınısal Farklılıklar ve Dinleme Pratikleri”, Uluslararası VI. Hisarlı Ahmet Sempozyumu, Kütahya,Mayıs.2015,Uluslararası Hakemli Organizasyon.

3-Akıncı Ç, Sarıboğa B, “Türk Pop Müziğinde Protest Söylem ve Kadın : İlkay Akkaya Örnek Olayı’’,5th Internatıonel Conference on Cender Studies , K.K.T.C Mart 2015 ,Uluslararası Hakemli Organizasyon.

4-Akıncı Ç, Sarıboğa B, “ Türkiye’deki Devlet Konservatuvarlarında Öğretim Gören Flüt Öğrencilerinin Çaışmalarından Kaynaklanan  Bedensel Sorunları ve Çözüm Önerileri ;Uluslararası Sanat ve Sağlık Sempozyumu ,Mayıs 2015, Uluslar arası Hakemli Organizasyon.

5-Sarıboğa B, Akıncı Ç, “ Flütün Türkiye’deki Serüveni ve İlk Türk Flüt Virtüözü Saffet Atabinen” ,90.Yıl Müzik Kongresi,Afyonkarahisar,Kasın 2014.

6-Sarıboğa B, Akıncı Ç, “ 19. Yüzyıldan Günümüze Yunan Mitolojisinin Flüt Müziğine Yansımaları ve Örnekleri” ,IV.Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu, Kütahya ,Haziran 2013,Müzik Nereye Gidiyor Uluslararası Hakemli Organizasyon.

7-Bayazıt O,Öniz A,Akıncı Ç,Kutluk F,Özgören M, “Dichotic tonal processing in müsicians , “ The International Journal of the Society for Psychophysiological Research, 48 / Supp1/42/2011” ,51st Annual Meeting of the Society for Psychophysiological Research, Amerika Birleşik Devletleri,Eylül 2011 Uluslararası Hakemli Organizasyon.

Jüri Üyelikleri

-I-VII Marsyas Uluslararası  Kültür Sanat ve Müzik Festivali, Afyonkarahisar,Dinar

-Güzel  Sanatlar Liselerarası Flüt Yarışması Düzenleme kurul bşk. jüri üyesi

-Konservatuvarlararası Flüt Yarışması, Düzenleme kurulu bşk, jüri üyesi